شهید نواب صفوی

نواب صفوی که نام کاملش سید مجتبی میرلوحی طهرانی بود در سال ۱۳۰۳ و در محله خانی آباد تهران به دنیا آمد، سید مجتبی از طرف مادر به سادات درچه اصفهان منتسب و از طرف پدر میرلوحی بود، پدرش سید جواد میر لوحی از روحانیون برجسته ای بود که به اجبار حکومت رضاخان لباس روحانیت از تن بدر کرده بود و به وکالت روی آورده بود.

شهید نواب صفوی

شهید سید مجتبی نواب صفوی

تحصیلات ابتدایی و متوسطه نواب صفوی در همان شهر محل تولدش سپری شد اما علاقه وافر سید مجتبی نواب صفوی به طی کردن راه آبا و اجدادی در حوزه علمیه باعث شد تا وی به شهر نجف عزیمت کند تا درس دین بخواند.

نواب صفوی پس از چهار سال تحصیل در حوزه علمیه نجف به دستور آیت ‏اللَّه سیدابوالحسن اصفهانی به ایران بازگشت تا با سیاست های ضددینی کسروی مقابله کند، ایشان پس از ورود به ایران مستقیما به منزل کسروی رفت و او را از ادامه فعالیت های ضد اسلامی برحذر داشت اما وقتی او را در دشمنی با اسلام مسر دید، تشکیلات ” جمعیت فداییان اسلام ” را طی یک اعلامیه ی رسمی با جمله هوالعزیز و تیتر ” دین و انتقام “بنا نهاد و اعدام انقلابی کسروی را به طور جدی پیگیری نمود.

شهید سید مجتبی نواب صفوی

شهید سید مجتبی نواب صفوی

نواب صفوی به تدریج با جاذبه خود، جوانانی چون شهید سید حسین امامی را جذب نمود و امامی در ۲۰ اسفند ۱۳۲۴، بر کسروی یورش برد و او را زیر ضربات اسلحه ی سرد و گرم قرار داد و چون فرشته ی قهر جانش را گرفت. فداییان اسلام و مجریان حکم الهی دستگیر شدند و خبر اعدام انقلابی کسروی در همه جا منتشر شد و مردم مسلمان را غرق در شادی و سرور نمود.

در سال ۱۳۲۷ جنبش ملی شدن صنعت نفت به اوج خود رسیده بود و فعالیت گروه های مخالف رژیم شاهنشاهی علنی شده بود، گروهی کوچک در مجلس نیز با سیاست های حکومت مخالفت می کردند و از همین رو رژیم استبدادی شاه برای این که حتی اقلیت مخالفی نیز وارد مجلس نشود “هژیر” را مامور تقلب در انتخابات کرد و بعد از انتخابات به بهانه ی ترور شاه و دست داشتن آیت الله کاشانی در این ترور، ایشان را بازداشت و به لبنان تبعید کرد.

فداییان اسلام هژیر را اعدام انقلابی کردند و با نامزد نمودن آیت الله کاشانی و مصدق زمینه بازگشت آیت الله کاشانی را فراهم نمودند و گروه اقلیت دوباره به مجلس راه یافت.

نواب صفوی در دادگاه

نواب صفوی در دادگاه فرمایشی رژیم پهلوی

نواب صفوی میانه ی خوبی با ملی گراها و دکتر مصدق نداشت، اما با توجه به رهبریت آیت الله کاشانی و به منظور وحدت مبارزات اسلامی و ملی، با آنان همراه و همگام شد و در مواردی از دکتر مصدق نیز حمایت کرد.

ترور انقلابی وابستگان استعماری مانند علی رزم‏‌آرا و حسین علاء از دیگر فعالیت‏های سیاسی جمعیت فدائیان اسلام به رهبری سید مجتبی نواب صفوی می باشد.

 پس از کودتای ۲۸ مرداد و سقوط دولت دکتر مصدق نواب صفوی و یارانش که به خاطر مخالفت با مصدق در زندان بودند به طور موقت از زندان آزاد شدند ولی در نهایت در اول آذر ۱۳۳۴، نواب صفوی ،خلیل طهماسبی، عبدالحسین واحدی و جمعی دیگر از فداییان اسلام مجددا دستگیر شدند و این بار در یک دادگاه فرمایشی به اعدام محکوم شدند.

اعدام شهید نواب صفوی

شهید نواب صفوی در برابر جوخه اعدام رژیم پهلوی

سرانجام این مجاهد خستگی ‏ناپذیر به همراه سه تن از همرزمانش به نام‏های خلیل طهماسبی، مظفر علی ذوالقدر و سید محمد واحدی در صبحگاه ۲۷ دی ۱۳۳۴ شمسی تیرباران شده و به خیل شهدا پیوستند.

آلبوم عکس شهید سید مجتبی نواب صفوی : 

وصیت نامه شهید سید مجتبی نواب صفوی :

هوالعزیز

بسم الله الرحمن الرحیم

به نام مقدس آخرین وصی و قائم آل محمد پیشوای غایب جهان و بشر وجود منزه امام زمان اعلی منزلت والا پایگاه مهدی عجل الله تعالی فرجه و حقق آمالنا و فیه آمین الله العالمین

برادران مسلمانم در سراسر دنیا، دوستان ثابت قدم خدا و محمد و آل محمد (ص) السلام علیکم و رحمه الله و برکاته ان الدنیا قد ادبرت و ان الاخره قد اقبلت. همانا دنیا از ما رو گردانده و آخرت به ما رو کرده است، آنچه از عمر ما گذشت و فانی شد از دنیا بود و آنچه بسوی ما رو کرده و بسویش شتابان می‌رویم آخرت است. پس بکوشید از ابناء این گذشته فانی نبوده از ابناء آن آینده حتمی باشید و خود را برای آن سرای جاوید آماده نمایید.

(آه من قله الزاد و بُعد السفر) امیر المومنین وجود اقدس علی (ع) که جهانی پر از عشق و معرفت خدا بود و جهانی معرفت باید تا به شخصیتش کمی پی برد و جهان، وجود همانندش را پس از پسرعموی کرامش صلی الله علیه و آله ندیده و نخواهد دید، از قلت توشه و دوری و هیبت این سفر می‌نالید، بیایید و از خواب خرگوشی برخیزید و بپرهیزید از اینکه به بازی آزمایشی دنیا فریب خورده و آلوده شوید و تمام براهین استوار و آیات منیره خدا و حقایق نوربخش جهان را که بسوی خدا و معاد از راه انبیاء عظام علیهم السلام و محمد و آل محمد (ص) رهبری می‌کنند فراموش کنید.

ندایی در رویا رسیده که گویا رفتنی هستم

آه، آه، حاشا و کلا خدا نخواهد که من و شما در زمره خاسرین و بدبختان قیامت و اصحاب جحیم شمرده شویم.

آه، بشری که تاب مشقات آسان و زودگذر دنیا را نداشته در مصیبت کوچکی متزلزل و عاجز گردیده بی‌تاب می‌شوی چگونه تن ناتوان و زبون را مهیای آن آتشی می‌کنی که از غضب قهار خدای آتش و آب مشتعل گردیده است.

آه، عجبا این بشر ضعیف که با این سرعت ورود و خروجش از این آزمایشگاه دنیا طی گردیده هم آغوش خاک تیره می‌گردد با اینکه برای اصطبل و رباط هم معتقد است که باید از سوی صاحبش قانون و دین و مقصودی باشد چگونه قانون و نظام دین و مقصود خدای جهان و نماینده و نماینده عزیزش وجود اقدس پیغمبر اسلام حضرت محمد ابن عبدالله صلی الله علیه و آله توجهی نکرده محیط فکر و زندگی خود را از طویله و اصطبل هم تنزل داده خود را برای همیشه در آتش جهل و شهوت پستش که افروزنده آتش غضب خداست می‌سوزاند؟

(اولئک کالانعام بل هم اضل) اینان مثل حیواناتند بلکه گمراه‌ترند.

آه، ای برادران، شما برای اتمام حجت حق و کسب رضای رحمان و طاعتش و برای نجات و تبرئه خود در پیشگاه عظیم خدای عزیز (و معذره الی ربکم) حق را بگویید و تبلیغ کنید و این بیچارگان را از بیچارگی فردا خبر دهید. و انذار نمایید و عدم رضای خودتان را نسبت به معاصی و نافرمانیها و تبهکاریها و طغیانهای آنها اعلام دارید (اما شاکراً و اما کفوراً) یا هدایت پذیر گردیده و یا کفران می‌کنند.

خدای عزیز از طاعتشان بی‌نیاز بوده از معصیت آنها هم حکومت بی‌زوالش زیانی نبیند و جهنمش وسیع بوده (تقول هل من مزید) میگوید آیا سرکش و عاصی بیشتری هستی؟ و الفاظ و فلسفه‌های پوچ و مظاهر رنگین و قدرتها و ژست‌ها و لباسهای فریبنده دنیا در آنجا ذلیل و پوسیده گردیده و دردی دوا نمی‌کند و به کاری نمی‌خورد.

آه از این غیبت طولانی، آه، برادران،‌ من دیدم و دیده هر عاقلی می‌بیند که محبت خدا از هر محبتی شیرین‌تر و اطاعت فرمانش از اطاعت شیطان و شهوت و نفس گرامی‌تر و پرهیز از عذاب آینده جاویدی که انبیاء برای بدکاران وعده کرده‌اند از پرهیز معصیتهای زودگذر دنیا عاقلانه‌تر و امید به رحمت و نعمت و لذت الهی حتمی و بی‌آلام بهشت از امید به ذلت فانی و خیالی احتمالی دنیا پابرجاتر و استوارتر می‌باشد و گردانیدن عنان وفا و عاطفه و محبت و غیرت بسوی آفریننده عزیز وفا و غیرت و محبت و غیرت نزدیکتر و صحیح‌تر و به حق و به جا بوده و پروانه شمع محبت او گردیدن و در راهش سوختن و به دریای رحمت و لطفش پیوستن سعادتی است که در زیر آسمان علم و عقل و وجود شهیرش فوق هر عنقا و همایی است که در خاطرها خطور کند و در تصور اندیشه کنندگان بگنجد.

آه به راه او خواستم که دنیا را در برابر حقایق اسلام تسلیم نموده اسلام و مسلمین جهان را از چنگال جهل و شهوت و ظلم نجات داده احکام منور اسلام را اجرا نموده حیات نوینی با نشر اشعه معارف اسلام بر پیکر مردگان بشر امروز به یاری او ببخشم و حقیقت حیات انسانیت را جلوه‌گر سازم و اگر هزار سال هم بر این منوال پرچم فداکاری راه خدا و محمد و آل محمد را به یاری ذات اقدسش بدوش ناتوان خویش می‌کشیدم عاقبت مرگ بوده باید همه اینها مقدمه تحصیل رضای خدا می‌بوده باشد تا برای قلب شفا و نوری و برای آخرت، سرافرازی و سودی داشته باشد و الا هیچ، و خدا از اینها همه بی‌نیاز بوده و می‌باشد (نیته المومن خیر من عمله) و نیت مومن بهتر از عملش بوده خدا به نیت پاک لطف می‌کند و بس. امید است به لطفش نیت پاکی و عشق سرشاری نسبت به ذاتش مرحمت فرموده به فضلش با ما رفتار فرماید.

الحقنا الله بالحسین و جده و امه و ابیه و اخیه و ولده آمین الله العالمین.

فراموش نکنید که راه راست از هر کجا کج شد بیراهه و به سوی هلاکت است.

و پس ای پیغمبر، راه از خانه اوصیاء او علی و یازده فرزند عزیزش تا امام زمان بوده که زنده و غایب است (و بملا الله الارض به قسطا و عدلا بعد ما ملئت ظلما و جورا) که به اتفاق احادیث مسلمین (شیعه و سنی) خدا به وسیله او زمین را پر از عدل و داد می‌کند بعد از آنکه پر از ظلم و جور شود، انشاء الله.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *