سردار شهید حسین همدانی

حسین همدانی در سال ۱۳۲۹ و در شهر آبادان دیده به جهان گشود. پدر و مادر وی هر دو اهل همدان بودند و پدرش از کارکنان پالایشگاه نفت آبادان. از بد روزگار حسین در سه سالگی پدرش را از دست داد و به همین دلیل همراه خانواده به شهر همدان بازگشت. تحصیلات ابتدایی شهید حسین همدانی همراه با کار کردن در مغازه عطاری و کارگاه بخاری سازی سپری شد و در نهایت هم قبل از ورود به دانشگاه ترک تحصیل کرد و برای کار به تهران نقل مکان کرد.
سردار شهید حسین همدانی

شهید حسین همدانی در سال های دفاع مقدس

حسین همدانی از همان نوجوانی به خاطر شرکت در هیئت های مذهبی با خط و فکر انقلاب همراه شده بود و در سنین جوانی با تفکرات حضرت امام (ره) آشنا شد، او همچنین پیش تر از محضر درس مکارم اخلاق و احکام شهید آیت‌الله مدنی که آن زمان در همدان و در تبعید به سر می بردند، بهره‌ای بسزا برده بود و به همین جهت با اوج گیری انقلاب در تهران او هم به صف انقلابیون پیوست.
پس از انقلاب، حسین همدانی پایه‌گذاری و تأسیس سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی استان همدان را آغاز و خود نیز به عنوان یکی از ارکان اصلی شورای عالی فرماندهی سپاه استان همدان، مشغول به فعالیت شد و نقش به سزایی در پاکسازی عوامل به جا مانده از دوران حکومت پهلوی داشت.
 با آغاز جنگ تحمیلی شهید سردار سرتیپ حسین همدانی از اعضا و بنیانگذاران سپاه کردستان شد و از سال ۱۳۵۹ به بعد در جنگ ایران و عراق شرکت فعال داشت.
شهید حسین همدانی در جبهه

سردار همدانی در کنار رزمندگان دفاع مقدس

شهید حسین همدانی با توجه به خدماتی که قبل از جنگ در منطقه کردستان کرده بود در میان مردم شخصی مورد اعتماد بود و با توجه به شناختش از منطقه فرماندهی عملیات‌ های مطلع‌الفجر را به عهده گرفت و با پیروزی کامل از امتحان بیرون آمد. فرماندهی جبهه میانی سرپل ذهاب هم از دیگر گام‌‌هایی بود که شهید همدانی در راستای مبارزه با دشمن بعثی برداشت و پس از آن به همراه حاج احمد متوسلیان، شهید همت و شهید شهبازی در تشکیل و سازماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) نقش بسزایی داشت.

عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس آن هم با مسئولیت فرماندهی محورهای عملیاتی، تجربه‌ای نو در قالب هدایت تیپ و لشکر بوده که از فاتحان خرمشهر، سهمی را از آن خود کرد و سپس از تشکیل یگان‌های رزم سپاه به عنوان بانی و نخستین فرمانده لکشر ۳۲ انصارالحسین (ع) استان همدان، وارد میدان نبرد علیه دشمن بعثی شد.

شهید همدانی در جبهه

حسین همدانی به عنوان فرمانده سپاه در میان رزمندگان

دیری نپایید که هدایت و فرماندهی لشکر ۱۶ قدس گیلان را به او واگذار کردند و عملیات‌‌های مهم و حیاتی همچون کربلای ۴ و کربلای ۵ را با شیرمردان گیلکی به سرانجام رساند. معاونت اطلاعات و عملیات قرارگاه عملیاتی قدس که چندین لشکر و تیپ مستقل را تحت امر داشت، از فرماندهای زبده همچون دیگر فرماندهان سپاه اسلام آماده ساخت و تا آخرین عملیات موفق سپاه اسلام با منافقین کوردل که با نام مرصاد به نتیجه رساند، لحظه‌ای آرام نگرفت و پس از دفاع مقدس به دانشگاه فرماندهی و ستاد رفته و تحصیل تئوریک و آکادمیک هدایت یگان‌ها را هم به تجربیات ارزنده‌اش افزود و با انتصاب به عنوان فرمانده قرارگاه نجف اشرف و لشکر ۴ بعثت در غرب کشور، کارنامه‌ای موفق از خود به جای گذاشت.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی و جانشینی نیروی مقاومت بسیج در دو دوره و فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله و به همراه آن، جانشینی قرارگاه ثارالله، از دیگر مسئولیت‌های ایشان بود و معاون مرکز راهبردی سپاه و مشاور عالی فرمانده کل سپاه و جانشینی سازمان بسیج مستضعفان از او فرمانده‌ای کهنه‌کار با کوله‌باری تجربه و شناخت ساخته که سبب شده است تا حساس‌ترین و مهمترین سپاه کشور که دارای ویژگی‌های خاص است، بر عهده ایشان گذاشته شود.

سردار سرتیب حسین همدانی

سردار همدانی در حال اهدا جوایز به بسیجیان شهرستان سنقر و کلیایی

مسئولیت‌های سرتیپ حسین همدانی در دوران دفاع مقدس:

  • فرمانده لشکر ۳۲ انصارالحسین استان همدان
  • فرمانده لشکر ۱۶ قدس استان گیلان
  • معاونت عملیات قرارگاه قدس

مسئولیت‌ های سردار حسین همدانی پس از جنگ تحمیلی :

  • فرمانده قرارگاه نجف اشرف و فرمانده لشکر ۴ بعثت
  • رئیس ستاد نیروی زمینی سپاه پاسداران
  • جانشینی فرمانده نیروی مقاومت بسیج سپاه (دو دوره)
  • مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
  • جانشین سازمان بسیج مستضعفان
  • عضو هیات امنای هیات رزمندگان
  • فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران

شهید حسین همدانی

 

گفتنی است، سردار سرتیپ همدانی، مفتخر به دریافت دو نشان فتح از دست مقام معظم رهبری و فرمانده کل قواست که به خاطر هدایت و فرماندهی موفق لشکرهای تحت امر در دوران دفاع مقدس بوده است.

حسین همدانی در پیاده روی اربعین

سردار حسین همدانی در پیاده روی اربعین سال ۹۳

سردار شهید حسین همدانی مهرماه سال ۱۳۹۴ در حین عملیات شناسایی و زمانی که به همراه راننده خود بین دو منطقه عملیاتی در تردد بود با کمین تروریست های تکفیری مواجه شد و به درجه رفیع شهادت نائل آمد. از حسین همدانی دو دختر و دو پسر به نام های مهدی و وهب به یادگار مانده است.

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

  1. سید حبیب گفت:

    حبیب سپاه،روحت شاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *