شهید موسی کلانتری

موسی کلانتری در سال ۱۳۲۷ در شهرستان مرند آذربایجان شرقی به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شهر محل تولدش گذراند و سال آخر متوسطه به همراه خانواده به تهران مهاجرت کرده و مدرک دیپلم را از دبیرستان خوارزمی تهران گرفت. موسی کلانتری از سال ۱۳۴۵ تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران ادامه داد و موفق به اخذ فوق لیسانس راه و ساختمان از این دانشگاه شد.

شهید موسی کلانتری

شهید موسی کلانتری

شهید موسی کلانتری بعد از پایان دوره خدمت سربازی با سخت کوشی بسیار در کارگاه‌های مختلف راه سازی در شهرهای مختلف کشور مشغول به کار شد و با تجربه اندوزی آماده خدمت در مقاطع حساس تر شد.

همزمان با اوج گیری انقلاب اسلامی موسی کلانتری که قبلا عضو انجمن های اسلامی دانشگاه بود و به تازگی فارغ التحصیل شده بود به صورت مخفیانه به مبارزات سیاسی علیه رژیم شاه ملحق شد و تا پیروزی انقلاب اسلامی در پخش اعلامیه های امام و شرکت در راهپیمایی ها حضور فعال داشت.

موسی کلانتری در کنار آیت الله خامنه ای

موسی کلانتری در کنار آیت الله خامنه ای

با پیروزی انقلاب اسلامی مهندس کلانتری به عنوان پاسدار در کمیته ها به حراست از انقلاب اسلامی پرداخت و یکسال بعد در تابستان سال ۵۸ وارد وزارت راه شد و جهت فعال کردن اداره راه خوزستان به آن منطقه اعزام شد. ادامه خدمت مهندس موسی کلانتری در وزارت راه به همسایگی زادگاهش در استان آذربایجان غربی برمیگردد که ایشان ریاست اداره کل راه و ترابری ارومیه را به عهده میگیرند.

شهید کلانتری و شهید رجایی در میان مردم

شهید کلانتری و شهید رجایی در میان مردم

شهید کلانتری در دی ماه سال ۱۳۵۸ از سوی شورای انقلاب به سمت وزیر راه و ترابری منصوب و با تشکیل دولت شهید رجایی در این پست ابقا می شوند و تا هنگام شهادت در این سمت به انجام وظیفه مشغول هستند.

شهید موسی کلانتری وزیر راه

شهید موسی کلانتری وزیر راه دولت شهید رجایی

شهادت مهندس موسی کلانتری وزیر راه و شهرسازی :

در شامگاه هفتمین روز از تیر ماه سال ۱۳۶۰ حدود ساعت ۲۱ درحالی که دکتر بهشتی در ساختمان مرکزی حزب جمهوری اسلامی در حال سخنرانی بود، دو بمب بسیار قوی در دفتر مرکزی حزب منفجر شد که بر اثر شدت انفجار قسمت‌هایی از ساختمان فرو ریخت و یک محوطه به ابعاد ۱۰ در ۱۰ متر در هم ریخت و شیشه‌های ساختمان‌های اطراف نیز کاملاً خرد شد. در نخستین ساعت پس از انفجار، صدها نفر از مردم تهران در خیابان‌های اطراف دفتر مرکزی حزب اجتماع کردند و آمبولانس‌ها بی‌امان در رفت و آمد بودند. سقف بتونی دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی بر اثر انفجار بمب به کلی فرو ریخته بود و ده‌ها نفر زیر آوار مدفون شده بودند. اکثر مجروحین و شهدا که به آمبولانس‌ها حمل می‌شدند، غرق در خون بودند و به هیچ وجه شناخته نمی‌شدند.

منافقین سعی کرده بودند تا توسط عامل نفوذی خود “محمدرضا کلاهی” تا آن‌جا که ممکن است، مسوولان و شخصیت‌های برجسته نظام جمهوری اسلامی را به این قتلگاه بکشانند و در این انفجار از بین ببرند. اما برخی از مسوولان و شخصیت‌های برجسته نظام از جمله محمدعلی رجایی (نخست وزیر)، دکتر محمد جواد باهنر، آیت الله هاشمی رفسنجانی، حجت‌الاسلام علی‌اکبر ناطق‌نوری، آیت‌الله مهدوی‌کنی، آیت‌الله علی قدوسی، حبیب‌الله عسگر اولادی و … به دلایلی در جلسه حضور نداشتند یا قبل از انفجار جلسه را ترک کرده بودند. فردای آن روز نام موسی کلانتری ، وزیر راه و شهرسازی هم در بین شهدای این انفجار تروریستی بود.

شهید موسی کلانتری

شهید موسی کلانتری

خاطره یکی از همکاران از مهندس شهید موسی کلانتری :

نخستین بار که در سالن سخنرانی وزارتخانه آمده بود تا به عنوان وزیر جدید از نزدیک با همکاران آشنا شود، آنقدر ساده و بی پیرایه لباس پوشیده بود و آنقدر خودمانی و بدون تکلف سخن گفت که بعضی از همکاران، آن همه سادگی و اخلاص را باور نکردند.

وصیت نامه مهندس موسی کلانتری از شهدای هفت تیر :

آرزو می کنم که در بستر نمیرم و هرچه شرع انور مقرر داشته عمل شود. به بچه های من بگویید همه چیز خود را فدای راه خدا کنند، تا جایی که به خاطر دارم به کسی بدهکار نیستم به جز پدر و مادرم که انشاالله مرا خواهند بخشید، آنهایی که مرا می شناسند بدانند این انقلاب مال خداست و خود را فدای آن کنند، ‌خداوند همیشه رحمت خود را از این ملت دریغ نفرماید و طول عمر به امام امت عطا فرماید.

وصست نامه شهید موسی کلانتری

وصیت نامه شهید موسی کلانتری

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *