شهید عباس بابایی

شهید عباس بابایی به تاریخ ۱۴ آذرماه سال ۱۳۲۹ و در شهر قزوین به دنبا آمد. پدرش اسماعیل از معتمدین و مذهبیون محل زندگی خود بود و از این جهت عباس در خانواده ای مذهبی پرورش یافت. تحصیلات ابتدایی را در “دبستان دهخدا” و دوره متوسطه را در “دبیرستان نظام وفا” هر دو در شهر محل تولدش گذراند و پس از اخد مدرک دیپلم در رشته پزشکی در دانشگاه پذیرفته شد.

سرلشکر شهید عباس بابایی

سرلشکر خلبان، شهید عباس بابایی

شهید بابایی به خاطر علاقه اش به خلبانی از حضور در دانشگاه پزشکی انصراف داد و برای ادامه تحصیل وارد نیروی هوایی شد و به خاطر استعداد سرشاری که داشت، در سال ۱۳۴۹ و پس از گذراندن موفقیت آمیز دوره های مقدماتی برای تکمیل تحصیلات به آمریکا اعزام شد. شهید عباس بابایی پس از گذراندن دوره های تخصصی در آمریکا در سال ۱۳۵۱ به ایران بازگشت و در پایگاه هوایی دزفول مشغول به خدمت شد اما پس از چندی با ورود هواپیماهای f14 به کشور برای پرواز با این هواپیماها انتخاب شد و از همین رو به پایگاهی هوایی اصفهان منتقل شد.

عباس بابایی

خلبان شهید عباس بابایی

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، شهید عباس بابایی سرپرستی انجمن اسلامی پایگاه هوایی هشتم شکاری اصفهان را بر عهده گرفت و با شروع جنگ ایران و عراق، به انجام عملیات جنگی هوایی مشغول شد. رشادت ها و شایستگی هایی شهید بابایی ادامه داشت تا در سال ۱۳۶۰ ضمن ارتقاء به درجهٔ سرهنگ دومی به عنوان فرمانده “پایگاه هوایی هشتم شکاری اصفهان” منصوب شود.

شهید عباس بابایی و امام خمینی

شهید عباس بابایی در محضر امام خمینی رحمته الله

مسئولیت ها و مدارج عالی هیچ گاه از تلاشهای عباس بابایی نکاست و ایشان در کنار نظارت بر کار مجموعه تحت امرش، خود شخصا بسیاری از پروازهای خطیر را به عهده میگرفت و در ماموریت های جنگی شرکت میکرد به طوری که تنها از سال ۱۳۶۴ تا هنگام شهادت، بیش از ۶۰ مأموریت جنگی را با موفقیت کامل به انجام رسانید.

شهید بابایی در کنار امام خامنه ای، شهید صیاد شیرازی و دیگر فرماندهان ارتش

سرلشکر عباس بابایی به علت لیاقت و رشادت هایی که در دفاع از نظام، سرکوبی و دفع تجاوزات دشمنان از خود بروز داد، در هشتم اردیبهشت سال ۱۳۶۶ به درجه سرتیپی مفتخر گردید اما با این وجود دست از ماموریت های خطرناک برنداشت تا این که در نیمه مرداد سال ۱۳۶۶ به هنگام بازگشت از یک مأموریت برون مرزی که به همراه سرهنگ نادری و با موفقیت در خاک عراق انجام داده بود، در خطوط مرزی، و به اشتباه از ناحیه سر هدف گلوله ضد هوایی خودی قرار گرفت و به شهادت رسید.

“به دنبال اصابت گلوله به هواپیمای تیمسار بابایی و اختلالی که در ارتباط هواپیما و پایگاه تبریز به وجود آمد، پایگاه مزبور به رابط هوایی سپاه اعلام کرد که یک فروند هواپیمای خودی در منطقه مرزی سقوط کرد برای کمک به یافتن خلبان و لاشه آن هر چه سریعتر اقدام نمایید. مدت کوتاهی از اعلام این موضوع نگذشته بود که فرد مذکور مجدداً تماس گرفت و در حالی که گریه امانش نمی داد گفت: هواپیمای مورد نظر توسط خلبان به زمین نشست، ولی یک از سرنشینان آن به علت اصابت تیر در داخل کابین به شهادت رسیده است”

عکس شهادت عباس بابایی

یکی از اولین تصاویر عباس بابایی بعد از شهادت

شهید بابایی چندی قبل از شهادت در پاسخ به درخواست های پیاپی دوستان و نزدیکانش جهت شرکت در مراسم حج گفته بود “تا عید قربان خودم را به شما می رسانم “، و به این ترتیب در روز عید قربان به شهادت رسید .  پیکر این شهید بزرگوار در مزار شهدای جنگ ایران و عراق در جنوب شاهزاده حسین قزوین به خاک سپرده شد.

 آلبوم تصاویر شهید عباس بابایی :

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *